05.05.2016. Руска странка захтева понављање избора

Руска странка сматра да због огромног броја нерегуларности, опструисања изборне кампање Руске странке, великог броја неважећих листића на којима је заокружена Руска странка, манипулисања изборним резултатима од 24. до 28. априла до када РИК није могао да изађе са конкретним резултатима избора - треба поништити Републичке изборе одржане 24. априла 2016. године и заказати нови термин за поновљене изборе.

Ово што се десило у последњих 15 дана, не памти новија историја српског парламентаризма. Републичка изборна комисија није дозволила свим странкама да имају контролоре на Косову и Метохији - већ само парламентарним странкама. Избори су фалсификовани!

Амерички амбасадор Скот отишао је у седиште Демократске странке, где се састао са свим прозападним странкама, укључујући Двери-ДСС, које немају више никакав легитимитет да се приказују као проруске странке. Након Скотове интервенције, Вучић је устукнуо. Одједном су све прозападне странке изнад цензуса, или 1 глас испод цензуса. Одједном су се сви ујединили да "навуку" цензус једној Скотовој коалицији. Најгрубље је прекршена предизборна тишина, и пред 24. април а поготову пред поновљене изборе на 15 бирачких места 04. маја. 

 


Пратите наш рад на порталима :