07.10.2016. Асад: САД се још од Другог светског рата искључиво баве уништавањем земаља
Асад: САД се још од Другог светског рата искључиво баве уништавањем земаља

Вашингтонова жеља за хегемонијом није испунила свој циљ, изазивајући хаос и колапс држава, рекао је председник Сирије Башар Асад. Сиријски председник верује да америчко мешање у конфликте има за циљ да Вашингтон "спаси оно што је остало" од њихове бледе глобалне надмоћности.

Како је истакао, САД прибегавају сили сваки путкада се боје за свој ауторитет и способност да контролишу међународне односе једнострано.

"Сједињене Државе граде своју позицију хегемонијом над другим државама јер су искористиле колапс СССР-а и успоставиле су једнострано контролу над овим светом све до данашњег дана", рекао је председник, додајући да је прави мотив америчких војних интервенција у иностранству присила над другим државама како би их ставили под своју контролу, као што је случај и са Сиријом.

"Данас, Сједињене Државе воде ратове само са јединим циљем, а то је да учврсте свој пројекат потпуне контроле, и то покретањем војних напада на све оне који се супротстављају њиховој доминацији", рекао је Асад, уз напомену да Вашингтон "одбацује" и "одбија да призна" настојањима баланса у светским односима и успоне других држава.

Вашингтон не преза да нанесе губитке својим идеолошким ривалима чак и тероризмом, и психолошким и економским методама, додао је Асад.
 

Пратите наш рад на порталима :