17.11.2016. До руске робе преко интернета

Русија је себи поставила велики задатак — да у врло кратком временском периоду, до краја 2019. године, чак сто пута повећа продају домаћих производа у иностранству преко интернета.

Тренутно странци купују руску робу на овај начин, али то је мизерно у поређењу са привредом и потенцијалима које она има. Бројке говоре да електронска трговина доноси Русима свега 600.000 долара годишње, али за три године, како се планира, та сума би требало да достигне цифру од 60 милиона долара. Странци највише купују руску робу ручне израде — одећу, обућу, модне детаље, а такође и играчке. Руска дијаспора у САД, Немачкој, Енглеској и Израелу често купује литературу на руском језику, уметничка дела и колекционарске предмете. Руска роба се најбоље продаје у Северној Америци — чак 41 одсто, затим у Европи, а у нешто мањој мери у Азији (12 одсто).
Као на потенцијалне купце, извозници који своју робу продају преко интернета у великој мери рачунају на руску дијаспору, која броји око 30 милиона људи и спада међу четири највеће дијаспоре на свету.


Пратите наш рад на порталима :