Руска Странка - добродошли на сајт!

Носилац листе Руске странке Слободан Николић изјавио је, после разговора са председником Србије Александром Вучићем, у оквиру консултација о мандатару за састав нове Владе да су том приликом подржали став да се не уводе санкције Русији, као и став о очувању територијалног интегритета Србије.

Николић је новинарима рекао да су разговарали и о недавно одржаним изборима.

„По нашем мишљењу, избори су били регуларни, нисмо имали примедби. Сматрамо да су избори били поштенији него они у САД од пре четири или пет година“, рекао је Николић.

На питање да ли би прихватио позив да учествује у новој Влади, Николић је одговорио да њих не интересују високе функције, али је навео да на састанку није било речи о састављању владе већ о другим темама.

Николић је рекао да се говорило о формирању посланичког клуба који би поред њега чинили, како је предложено, три посланика Милана Стаматовића из Здраве Србије који су наступали на листи „Србија не сме да стане“ и којима би се прикључио и Милија Милетић из Уједињене сељачке странке.

„Нас занима да будемо у парламентарној комисији која прати рад ОДКБ-а и евентуално да будем председник клуба Посланичке групе пријатељства са Русијом. Нас не интересују ни државни секретари, ни министарства“, истакао је Николић.

 

Сарадња министарстава здравља Србије и Русије.

Саопштење Руске странке поводом потписивања меморандума о сарадњи два министарства здравља Србије и Русије.

СРБИ И РУСИ – БРАЋА ЗАУВЕК!

 

Прелиминарни изборни резултати показали су да је странка руске националне мањине у Србији освојила мандат у Народној Скупштини. Председник Руске странке, Слободан Николић, истакао је да, поред тога што његова странка постоји десет година, многи и даље за њу не знају и да је то директна последица медијског запостављања.

Осим руске националне мањине, странка Слободана Николића, тврде, окупља и проруски оријентисане грађане Србије. Идеологија Руске странке, како говори њен председник, није мењана од оснивања 2013. године и неки од основних циљева су економски и војни савез са Русијом. Уз то, они се противе уласку Србије у НАТО и у Европску унију, залажу се за прекид неконтролисаног прилива миграната у Србију и велики су противници истополних бракова, промоције хомосексуализма и производње генетски модификованих производа.

Руска странка је основана 9.јуна 2013. године у Шапцу. Председник Руске странке Слободан Николић,  председник је Друштва Српско-руског пријатељства “Владимир Путин” у Шапцу које је основано 2011. године. Николић је радио у Удружењу “Српски праг 98” које је основано 1998. године, а које се бави демографским проблемима српског села.

Председник Руске странке Слободан Николић је по професији економиста. Радио је у: Заводу за статистику, МПИ “Житоратар” Шабац, био је директор “Зорка Заштита биља”, бавио се приватним бизнисом. Био је је кандидат за народног посланика, члан Градског Већа Шапца у два мандата и одборник у Скупштини града.

Од Президијумског савета Руске Федерације за друштвене награде добио је 2011. године орден Цара Николаја II Романова за преданост на развијању руско-српских односа.

 

СРБИЈА ОКРЕНУТА ИСТОКУ !

Према свом програму Руска странка се залаже за улазак Србије у Евроазијску економску унију, и за пуноправно чланство Србије у војној организацији ОДКБ.

Такође се залаже за повећање сарадње са Руском Федерацијом у области економије, културе и образовања

Идеологија: русофилство, социјални конзервативизам, евроскептицизам, антиглобализам, српски национализам.

Предизборна кампања у Србији улази у последњу недељу. Политичке поруке и актери су разноврсни, а Руска странка питање Косова и Метохије ставља на прво место по важности.
Руска странка се огласила саопштењем, које преносимо у целости:

„За Руску странку питање Косова и Метохије није ствар политичког програма, трговине и договора. Питање Косова и Метохије, наше јужне покрајине за Руску странку је питање свих питања. Косово и Метохија је наша жила куцавица. Косово и Метохија је наша колевка, наша вера, наш завет. И баш због тога, Руска странка позива да устане цела Србија, нек нас чује мајка Русија и помоли милом Богу да певамо песму ову, за Србију на Косову! За разлику од других странака које се само декларативно залажу за одбрану Косова и Метохије, а сутра би продали веру за Ђиласову вечеру и део колача и власти, Руска странка се залаже за повратак Србије на Косово и Метохију по сваку цену, а то ћемо и учинити уз помоћ наше браће са Истока, Руске Федерације и НР Кине. Зато вас позивамо, да не расипате гласове, већ да дате подршку Руској странци, јер су Срби и Руси браћа заувек“.

Односи Русије и Србије нису настали ни данас ни јуче, они су се развијали вековима!

Владимир Путин

Scroll to Top