19.02.2015. Изјава председника Руске странке за Правда.ру

У интервјуу коресподенту Московске интернет телевизије Правда.ру, на питање како коментарише да ће бивши председник Британске владе Тони Блер заузети функцију саветника српског премијера Александра Вучића, имајући у виду да је 1999. године Блер активно подржавао бомбардовање Југославије.

Према новинским информацијама услуге Блера ће плаћати Влада Уједињених Арапских Емирата.Коресподент Правда.ру је приметио, да је Вучић када је руководио СРС-ом жестоко критиковао позицију Блера, зашто је сада такав преокрет? - Слободан Николић председник Руске странке је имеђу осталог изјавио:

 

"Наша Влада је прозападна и са тим предзнаком она показује своју издајничку функцију. Србија тренутно практично нема суверенитета, Запад је финансира. Зато што су на власт њега довели прозападни лидери, то је свима познато. Он је изменио свој политички програм ради доласка на власт. Знате, људи се мењају са временом – рекао је Слободан Николић. Ми никада нисмо били блиски са Емиратима. Они су међу првима признали Косово и Метохију као независну државу. Наш народ Тонија Блера сматра непријатељем, зато што је он учествовао у реализацији бомбардовања НАТО-а. Он је проамерички човек. Велика Британија и Америка су увек заједно, они увек одржавају заједништво, и то није први пут. Сада ми је непозната позиција председника Републике Томислава Николића. По мом мишљењу њему је непријатно због свега овога, но сада је сва власт у рукама премијера и он контролише углавном све медије."

http://www.pravda.ru/news/expert/19-02-2015/1249247-Slobodan_Nikolich-0/


Пратите наш рад на порталима :