19.08.2016. ПРИЈЕМ ЗА УЧЕСНИКЕ КОЛОНИЈЕ  „СРБИЈА У ОЧИМА РУСКИХ СЛИКАРА“
Игор Марсенић, члан Градског већа града Шапца задужен за културу, организовао је пријем у Градској кући за учеснике традиционалне колоније „Србија у очима руских сликара“. Овогодишња колонија је јубиларна, одржава се десети пут, а десет сликара из Русије и Украјине, боравиће у Шапцу до 29. августа.
Марсенић је приликом разговора са гостима истакао да му је част што као академски сликар, има прилику да у име Града Шапца угости колеге руске и украјинске уметнике и са њима размени искуства и говори о сликарству.
-Шабац је увек био динамичан град, град отворен за културу и уметност. Међународна размена уметника, упознавање других култура и поднебља су веома важни јер таква искуства остављају значајан траг у друштвеном животу града. Почаствован сам дивним речима којима су гости описали наш крај и људе. Живећи у нашој свакодневници и не примећујемо лепе ствари које су свуда око нас. На њих нас подсети похвала оних који са стране виде нашу стварност у њеном најлепшем светлу, додао је Марсенић.
Он је подсетио да Град Шабац издваја седам одсто из свог буџета за културу, што га чини посебним у односу на друге градове у нашој земљи. Учесници колоније „Србија у очима руских сликара“, нарочито они који су први пут у Шапцу, пренели су одушевљење архитектуром града и окружењем које их је инспирисало за стварање нових дела. Уметници су представнику града поклонили две слике у знак захвалности за пријатан боравак у Шапцу.
Десету уметнички колонију „Србија у очима руских сликара“ организовалао је Друштво руско-српског пријатељства, под покровитељством Града Шапца.

Пратите наш рад на порталима :