20.09.2016. Резултати избора одговор грађана на спољни притисак

Руски председник Владимир Путин изјавио је да су резултати парламентарних избора само аванс од стране грађана Руске Федерације, те да је неопходно то поверење оправдати.

Он је коментаришући резултате избора рекао да су грађани Русије, у сложеним условима у којима се земља налази, изабрали пут стабилности и изразили поверење Влади, чију већину чини управо партија Јединствена Русија.

„Грађани верују да ћемо сви ми професионално наставити да радимо и поштовати њихове интересе“, рекао је он. Руски председник је истакао да ће Русија наставити да развија многопартијски систем, али и да подржава непартијске организације. Поред тога, нагласио је, биће спроведене одређене измене када је реч о економској и социјалној политици и биће усмерене ка потребама самих грађана. „Резултати избора су уједно и реакција наших грађана на покушаје спољних притисака на Русију, на санкције и претње. Ми морамо да извучемо из тога одређене закључке – да ослушкујемо све политичке силе како би успешније водили унутрашњу политику“, рекао је Путин.


Пратите наш рад на порталима :