23.10.2015. Европска унија има алтернативу

Препорука о пријему Косова у УНЕСКО биће тема годишње конференције у новембру. Ова очеквана вест се данима најављује и понавља и узнемирава људе у Србији.

Али, ово ново понижавање Србије само је последица онога на шта су се премијер Александар Вучић и први потпредседник Владе и министар иностраних послова Ивица Дачић одавно обавезали у Бриселу.

А сада већ данима глуме жртве и позивају грађане, Цркву, Академију да заједно бранимо Србију од тог понижавања. При томе не крију да су спонзори ове иницијативе управо државе чији су бивши званичници, од Тони Блера до Гузенбауера, све време и званични саветници Вучића и његове Владе. То су они саветници за које се Вучић отворено хвалио да их не плаћају ни он ни Влада. И у томе, као и свему што говори има и истине. Ево, стигао је први у низу рачуна приватизовања државе. А он плачним гласом тражи да га платимо заједно. Да Србија плати и прошлошћу и будућношћу само да у садашњости он и даље влада и доноси одлуке уместо институција у држави.

Руска странка позива премијера Александра Вучића да најхитније поднесе оставку, распусти Владу и распише ванредне парламентарне изборе.

Такође, предлажемо да се уз парламентарне изборе одржи и референдум,

у којем би грађани Србије могли да се изјасне:

 

·        Да ли сте за приступање Србије Европској унији и НАТО савезу.


Пратите наш рад на порталима :