13.05.2014. Руска странка Србије подржала је одржавање референдума о Украјини

Руска странка Србије подржала је одржавање референдума у Украјини.
Српски политичари осуђују насилне акције Кијевске власти.
Руска странка Србије подржала је одржавање референдума у Украјини

Председник Руске странке Слободан Николић подржава присталице покрета федерализације у југо - источној Украјини и сматра да је неопходно да се спроведе референдум. Овај политичар је рекао за "Известију":

- Наша странка жели успех народу на југоистоку Украјине. Ми осуђујемо насилне акције нелегитимне владе Кијева. Желим да подсетим Украјинце, да је Србија и Црна Гора доживела сличан период. Запамтите, код нас је такође било прозападних демонстрација, и из тога је произашло - бомбардовање наших градова, и цивилне жртве. Наша земља још увек осећа последице рата - рекао је Николић .

Руска партија је припремила изјаву, коју намерава да дистрибуира у понедељак, 12. маја. Копија документа је на располагању "Известији".

"Ми верујемо да је про - фашистичка влада у Украјини, уз подршку и под утицајем западних сила довела земљу до нестабилности и могућег грађанског рата. Ми осуђујемо све акте насиља против про-руских грађана који живе у Украјини", - изјавили су у документу.

Руска странка осуђује неутралан став, који је заузела власт у Србији, у односу на ситуацију у Украјини.

" Није нам јасна неутрална позиција Владе Србије о сукобу у Украјини, и ми мислимо да Влада Србије жели да седи на две столице. Дубоко смо уверени да је Српском народу много ближа Русија него у ЕУ . Не само као народ, али и као држава Србија - не би требало да се противи проруској позицији у Украјини, јер нам историја то неће опростити. За нас је шокантна изјава званичника ЕУ, госпође Кетрин Ештон да "Украјина има монопол на силу унутар њених граница." Србија је повезана са таквим "монополом" , и била је бомбардована 78 дана 1999 године" - каже се у документу.

Руска странка је основана пре годину дана, као израз политике Слободана Николића. Сада се широм Србије отварају нови одбори Руске странке.


Пратите наш рад на порталима :