08.07.2014. ПУТИН ДОНЕО РУСИЈИ ТРИ БОДА ИЗ ГОСТИЈУ

ПУТИН ДОНЕО РУСИЈИ ТРИ БОДА ИЗ ГОСТИЈУ
Пре него што почнем са својим кратким освртом на догађаје у Украјини изражавам своје најискреније саосећање породицама свих погинулих и настрадалих, како војника тако и цивила у грађанском рату који је задесио ову нама пријатељску земљу. Тешко је бити миран и писати о збивањима, њиховим узроцима, мотивима и последицама када си свестан да се свакодневно пролива крв и губе људски животи.


Исто тако тешко је а не приметити да поједини председници држава, односно њихових влада воде сопствени народ у грађански рат и чисту пропаст а све то без и мало гриже савести и саосећања за жртвама.
Поставља се питање, ко су ти људи, какав је њихов профил и ко их избаци на површину и даде им толику моћ да за кратко време дугорочно уназаде свој народ и униште земљу.
Одговор је једноставан:
То се углавном дешава у слабо развијеним односно сиромашним и вишенационалним државама, земљама са малим степеном развоја демократије, или погрешним схватањем исте.
Државе у коjим је политичка свест грађанина на ниском нивоу лак су плен за манипулацију.
Таква друштва су погодно тло да на њихову површину испливају квази вође, људи са огромном жеђу за власти, новцем и славом, кратко речено психопате. Такве карактере лако препознају стране обавештајне службе и помоћу својих већ разрађених метода лако их заврбују.
Да ли то раде уз помоћ уцена, подмићивањем или коришћењем неких других слабости тих карактера није ни важно. Не штедећи новац ни било која друга средства доводе такве карактере на чело државе, да би преко њих остварили своје прљаве планове.
Та метода је главно средство и оружје у рукама САД и њихових савезника у Трећем светском рату кои се води против РУСИЈЕ, још од пада Берлинског зида, а којег многи не препознају јер се не води конвенционалним оружјем. У овом рату један од главних савезника САД је Немачка која не може да сакрије и обузда свој карактер па и по трећи пут та аждаја на један подмукао начин тражи ђавола, палаца језиком и показује зубе мирољубљивом свету.
Та неман окупљена у НАТО-ПАКТ деценијама бомбама руши легално изабране председнике држава и влада, на најсвирепији начин их убија, изазива грађанске ратове, пљачкајући и остављајући милионе мртвих и пустош иза себе. Својом бахатошћу, похлепом, и дрскошћу ови пирати су претња целој цивилизацији, јер лако могу изазвати нуклеарни рат, што би довело до уништења планете.

 

ПОХОД НА РУСИЈУ
Основни и главни циљ САД и њених савезника је докопати се природних богаства Русије, што су и јавно у неколико наврата признали неки Амерички високи политичари.
Проблем овим гусарима представља огроман нуклеарни арсенал Русије, па на сваки начин настоје да га неутралишу.
Увлачењем у НАТО ПАКТ руских суседа и Европских држава и државица САД праве додатни прстен обезбеђења за своју територију, размештајући пројектиле (пресретаче) на територије других земаља.
Поставља се питање да ли су те земље свесне да би само једним притиском на дугме оне прве биле уништене и да не постоји то оружје које би их одбранило, као и питање зашто онда издвајају огромна средства узимајући их од својих грађана за одбрану Америке и њене пљачкашке политике, а при том себе доводе у опасност.
Изненадни удар на Руске нуклеарне базе, као и онеспособљаванје командног центра је такође немогућа мисија, јер се Русија и по том питању осигурала, а сумљам да ће на чело Русије икада више доћи неко попут Горбачова и Јелцина, што прижељкују Америка и њезини сателити.
Америка је уз помоћ плаћеника и фашиста у Украини на најбруталнији начин срушила легалног председника, изазвала грађански (Братоубилачки) рат са намером да у рат увуче Русију, уведе јој санкције заједно са своим полтронима и економски је ослаби.
Међутим направила је контра ефект, тако да је Путин донео Русији три бода из гостију.

Прво:
-Повратио је Руски Крим без испаљеног метка, полуострво јако важно за Русију са којим више неће бити уцењивана због стратешког положаја полуострва, важне војне базе на њему и неће се морати издвајати огромна сретства за закуп истог. (Од памтивека Руске територије)
-Руском народу је обезбедио прелепо летовалиште, као и огромна налазишта нафте у Црном мору.

Друго:
-Нису га успели увући у рат са Украјином, мада им је то био један од главних циљева.
-Показао је свима ко је газда света и ко је мудар државник.
-Склопио је огромне послове са Кином.

Треће:
-Дао је до знања Украини и целом свету да се није играти са Русијом као и да Украјини никада више не пада на памет да забија нож у леђа своме брату, да не размишља о НАТО-у и да се кане распадајуће Европе.
-Децентрализовати ће Украину и донети својим сународницима већа права у истој.

Председник политичког савета РУСКЕ СТРАНКЕ.

Радивоје Бато Миљанић


Пратите наш рад на порталима :